ჭარხალი აუმჯობესებს მხედველობას და ამცირებს ცხიმის დონეს

ჭარხალი – ბოსტნეული ნათელი წითელი ფერით და მოტკბო-მომჟავეო გემოთი. ჭარხალი ძირთადად გამოიყენება სალათებში. მაგრამ, ბევრმა ადამიანმა არ იცის, თუ რა სასარგებლო თვისებები გააჩნია მას, რამდენიმე კვლევის თანახმად იგი აუმჯობესებს მხედველობას და წმენდს ღვიძლს ცხიმისაგან.

 

ჩართეთ ჭარხალი თქვენს ყოველდღიურ რაციონში და თქვენ მნიშვნელოვნად გააუმჯობესებთ თქვენს ჯანმრთელობას. ჭარხალი შეიცავს ვიტამინ B-ს, კალციუმს, მაგნიუმს, რკინას, კალიუმს და სპილენძს, ისევე, როგორცს სხვა აუცილებელ საკვებ ნივთიერებებს. თქვენ შეგიძლიათ ჭარხალი მიირთვათ წვენის სახით, ასევე სალათის სახითაც, იგი იდეალურ არომატს მატებს სხვადასხვა კერძებს. აი, როგორ მოქმედებს ჭარხალი ჩვენს ორგანიზმზე და გვეხმარება ჯანმრთელობის გაუმჯობესებაში;

Post Middle

 

● აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას, თავიდან აცილებს სისხლძაღვთა დაავადებებს;

● არავსებს სხეულს ენერგიით;

● შეიცავს ტრიპტოფანს და ბეტაინს რაც ორგანიზმისთვის აუცილებელია;
● ებრძვის თავისუფალ რადიკალებს სხეულში და არის ანთების საწინააღმდეგო, ფლობს ანტიოქსიდანტურ თვისებებს.

 

როგორც ხედავთ, ჭარხალს სარგებლობა მოაქვს ჯანმრთელობისთვის, ასე რომ აუცილებლად ჩართეთ იგი თქვენი კვების რაციონში.

 

intermedia.ge