რატომ არ უნდა მოაშოროთ ქათამს კანი – ექიმების გაფრთხილება დიასახლისებს

უამრავი დიასახლისი სანამ ქათამს მოამზადებს იქამდე კანს აცლის და ისე წვავს ან ხარშავს. ჰარვარდის უნივერსიტეტის სამეცნიერო კვლევის თანახმად აღმოჩნდა რომ ქათმის კანი უნიკალური რამაა გულის დაავადებისათვის და ასევე ის საბადოა ფლავანოიდების. ქათმის კანი სასარგებლოა:image

1) გულის დაავადებისა და სისხლის მიმოქცევის გასაუმჯობესებლად

2) ამცირებს ქოლესტერინს

Post Middle

3) ქმნის ბარიერს და იცავს ხორცს ზედმეტი ცხიმისაგან

4) მდიდარია ბუნებრივი ცხიმებით

5) შეიცავს ომეგა 6 -ს

ექიმები დიასახლისებს კი ურჩევენ რომ არ მოამზადონ კანგაცლილი ქათამი, რადგან სწორედ ქათმის კანია ბარიერი იმ ზედმეტი ცხიმებისა, რომელიც ქათმის ხორცში ხვდება მომზადებისას.

 

 

წყარო